آموزش ساخت ربات تلگرام صفر تا صد همراه با تصویر
دانستن نحوه ساخت ربات تلگرام در ابتدا شاید کمی پرچالش احساس شود، اما همیشه همه چیز آنطور که به نظر میرسد، نیست! در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی تمام راههای موجود برای طراحی ربات تلگرام، آموزش ساخت ربات تلگرامی را به سادهترین شیوه و مرحله به مرحله توضیح دهیم تا خودتان در صورت تمایل رباتی که نیاز دارید را راهاندازی کنید.
پس اگر سوال شما هم هست که چگونه ربات تلگرام بسازیم، کافیست این مطلب را تا انتها بخوانید و بهترین روش را برای داشتن ربات در تلگرام با توجه به اهداف خود انتخاب کنید.
چگونه ربات تلگرام بسازیم؟
شما این مطلب را برای این میخوانید که بفهمید چگونه میتوانید ربات تلگرام بسازیم، اما اگر بیشتر در مورد راههایی بدانید که میتوانید با استفاده از آنها ربات داشته باشید، شاید اصلا نیازی به آموزش ساخت ربات تلگرام پیدا نکنید. پس اجازه دهید اول به سراغ روشهایی برویم که برای طراحی ربات تلگرام وجود دارد:
- روش اول استفاده از BotFather به عنوان یک روش رسمی است که سادهترین راه برای ساخت یک ربات تلگرامی ساده، شناخته میشود. (از این روش به عنوان آموزش چگونگی ساخت ربات تلگرام در بخش بعدی استفاده میکنیم.)
- روش دوم با تمرکز بر زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون بوده که ساخت رباتهای پیچیده را ممکن میکند و نیاز به دانش کدنویسی دارد.
- سومین روش به رباتهایی که خود رباتساز هستند، مانند Manybot و FlowXO اشاره دارد که به شما این امکان را میدهند تا بدون نیاز به کدنویسی، رباتهای تلگرام خود را بسازید و تنظیمات آنها را شخصیسازی کنید.
- روش چهارم که تقریبا جدیدتر به حساب میآید، به کمک هوش مصنوعی انجام میشود و با استفاده از سرویسهایی مانند ChatGPT نحوه ساخت ربات تلگرام را برای شما سادهتر میکند. (این روش نیاز به خرید اشتراک هوش مصنوعی نیز دارد)
آخرین روش استفاده از سورس کدهای از پیشآماده شده است که برای افرادی با تجربه برنامهنویسی ابتدایی مناسبتر است.
آموزش ساخت ربات تلگرام: تصویری + گام به گام
آموزش ساخت ربات تلگرام دو بخش جداگانه دارد که بخش اول برای بدست آوردن API ربات تلگرامی خام و بخش دوم برای شخصیسازی ربات بدون نیاز به دانش برنامهنویسی است.
گام اول: ایجاد ربات جدید با BotFather
- ورود به BotFather: در بخش جستجوی تلگرام عبارت “BotFather” را وارد کنید و بر روی رباتی که آدرس آن “BotFather@” است کلیک کنید.
- شروع چت: پس از باز شدن صفحه چت بر روی دکمه “START” در پایین صفحه کلیک کنید.
- ایجاد ربات جدید: برای ساخت ربات جدید دستور `newbot/` را در پیامی که برای شما ارسال شده، انتخاب کنید. (میتوانید با تایپ اسلش (/) فهرست دستورات را مشاهده کرده و دستور `newbot` را انتخاب کنید.)
- انتخاب نام ربات: نامی برای ربات خود انتخاب کنید و آن را ارسال کنید. (این نام باید دوستانه و قابل فهم باشد چون کاربران آن را در گفتگوها خواهند دید.)
- انتخاب نام کاربری: نام کاربری باید منحصربهفرد بوده (مثل آدرس یک وبسایت) و با کلمه «bot» تمام شود و نمیتواند فاصله داشته باشد. (در صورت نیاز از آندرلاین استفاده کنید.)
- دریافت توکن API: پس از ارسال نام کاربری اگر همه چیز درست باشد، پیام تبریکی دریافت میکنید که شامل آدرس دسترسی به ربات و توکن API است. این توکن برای مدیریت ربات بسیار مهم است و باید به دقت نگهداری شود.
گام دوم: طراحی و تنظیمات ربات
- انتخاب پلتفرم برای ساخت ربات: بعد از دریافت توکن API میتوانید از پلتفرمهایی مانند FlowXO استفاده کنید که نیاز به برنامهنویسی ندارد. (همچنین میتوانید از رباتهای ثالثی مانند Menu Builder Bot نیز برای تنظیمات ربات پایه استفاده کنید.)
- ثبتنام در FlowXO: به وبسایت FlowXO بروید و یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید. بهتر است از ایمیل غیرشخصی برای امنیت بیشتر استفاده کنید.
ایجاد ربات در FlowXO:
- وارد حساب کاربری خود در FlowXO شوید.
- در بخش مدیریت بر روی دکمه “New +” کلیک کرده و گزینه “Bots” را انتخاب کنید.
- آیکون تلگرام را انتخاب کرده و مراحل بعدی را دنبال کنید.
تنظیمات اولیه ربات:
- نام رباتی که در باتفادر گذاشتهاید، نام کاربری ثبتشده در آن و توکن API دریافتی از BotFather را وارد کنید.
- اطلاعات خوشامدگویی کوتاهی دربارهی ربات بنویسید.
- زبان را از حالت پیشفرض به انگلیسی تغییر دهید.
آزمایش عملکرد ربات:
پس از تنظیمات اولیه میتوانید با زدن گزینه “Start Chat”عملکرد ربات خود را آزمایش کنید. (در این بخش آدرس ربات و آدرس لینک آن برای نصب در گروه به شما نمایش داده میشود.)
تنظیم گفتوگوها:
- برای تنظیم تعاملات با کاربران به منوی “Flow” بروید و بر روی گزینه “Edit” کلیک کنید.
- روی دکمهی مشکیرنگ off بزنید و ر بخش ویرایش پیامها و پاسخهای مختلفی که ربات باید ارسال کند را تنظیم نمایید.
فعال کردن ربات برای عموم:
- برای اینکه دیگران بتوانند از ربات استفاده کنند، حالت خصوصی آن را غیرفعال کنید.
- با علامت «+» هم میتوانید تعاملات بیشتری طراحی کنید.
گام سوم: مدیریت و نظارت بر عملکرد ربات
قطع ارتباط با API: اگر نیاز به تغییر پلتفرم دارید و میخواهید از ابزاری غیر از FlowXO استفاده کنید، میتوانید ارتباط ربات خود را با FlowXO قطع کرده و از پلتفرم دیگری استفاده کنید. برای این کار از بخش Bots و سپس Edit، گزینه Disconnect را انتخاب کنید.
نظارت بر تعاملات: در FlowXO میتوانید آمار تعاملات کاربران با ربات را مشاهده کرده و بر اساس آنها تغییرات لازم را اعمال کنید.
(راهاندازی حساب کاربری در FlowXO رایگان است ولی برای استفاده طولانیمدت از امکانات بیشتر بهت راست اشتراک تهیه کنید.)
رباتسازهاِیی که برای طراحی ربات تلگرام میتوانید استفاده کنید
- Flow XO یکی از رباتهای سازنده ربات بود که در بخش قبلی معرفی شد، سایر باتهایی که میتوانید به آنها سر بزنید نیز برای شما در زیر آمده است:
- 1Chatbot.com: با استفاده از یک رابط کاربری ساده به شما کمک میکند رباتهای چت سفارشی بسازید. کاربران هنگام طراحی ربات با استفاده از این بات میتوانند سناریوهای مختلفی را برای تعامل با مشتریان طراحی کنند و از آن برای پشتیبانی و خدمات مشتری استفاده کنند.
- ManyChat: این ربات به ویژه برای بازاریابی و اتوماسیون پیامها طراحی شده است. کاربران میتوانند با استفاده از این ربات کمپینهای بازاریابی را راهاندازی کرده و با مشتریان خود به صورت خودکار ارتباط برقرار کنند.
- MobileMonkey: این ربات با استفاده از تکنیکهای هوش مصنوعی رباتهای چت قدرتمندی به شما میدهد.
- Landbot: از دیگر رباتسارهایی است که بدون نیاز به کدنویسی، رباتهای چت جذاب و تعاملی ساخته و برای جمعآوری اطلاعات و تعامل با کاربران بسیار مؤثر است.
- Flow XO: این ربات که “آموزش ساخت ربات تلگرام” در این مقاله هم با استفاده از آن انجام شد، رباتهایی میسازد که میتوان در چندین کانال مختلف (از جمله تلگرام) پیادهسازی کرد. Flow XO قابلیتهای پیشرفتهای مانند تجزیه و تحلیل دادهها و ادغام با نرمافزارهای دیگر را نیز ارائه میدهد.
- Botsify: نحوه ساخت ربات تلگرام را برای شما ساده کرده و از باتهای محبوب است.
مروری کوتاه بر نحوه ساخت ربات تلگرام!
اینکه بدانیم چگونه ربات تلگرام بسازیم با توجه به تنوع روشها و ابزارهای موجود، میتواند بسیار آسانتر از آنچه به نظر میرسد باشد!
روشهای مختلفی وجود دارند که سادهترین آن استفاده از BotFather برای ساخت رباتهای پایه و شخصیسازی آن با رباتسازها است. اگر هم به دنبال رباتهای پیچیدهتر هستید، استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون و هوش مصنوعی میتواند امکانات بیشتری را فراهم کند. رباتسازهایی مانند ManyChat، MobileMonkey و Landbot نیز امکان طراحی رباتهای کاربردی و تعاملی را بدون نیاز به کدنویسی دارند.
در نهایت شما میتوانید بسته به هدف و مهارتهای خود بهترین روش را انتخاب کرده و به کمک ابزارهای ساده و یا پیشرفته ربات تلگرامی دلخواه خود را ایجاد و مدیریت کنید.
سوالاتی که در مورد طراحی ربات تلگرام داشتهاید!
آیا برای طراحی ربات تلگرام نیاز به دانش برنامهنویسی دارم؟
داشتن دانش برنامهنویسی برای داشتن ربات در تلگرام الزامی نیست؛ با استفاده از رباتسازها میتوانید رباتهای ساده بدون کدنویسی بسازید، اما برای ساخت رباتهای پیچیدهتر، آشنایی با برنامهنویسی نیاز است.
آیا میتونم ربات تلگرام رایگان بسازم؟
میتوانید با استفاده از رباتسازهایی مانند Manybot یا Createyourbot ربات تلگرام رایگان بسازید.
آیا ساخت ربات تلگرام درآمدزا است؟
بله بسیاری از افراد و کسبوکارها از طریق ارائه خدمات و تبلیغات در رباتهای خود، درآمدهای خوبی کسب میکنند.